Kovinski nadstreški za teraso so pomemben del arhitekture našega doma

 

Terasa je zunanji prostor, ki omogoča obilico užitkov in lahko močno vpliva na vašo kakovost bivanja, prav tako pa lahko tudi opravlja funkcijo nadkritja avtomobilov. Teoretično gledano, bi bila sicer lahko odprta, vendar pa boste zaradi vremenskih vplivov kmalu trčili ob potrebo po njenem pokritju, pri čemer imamo seveda na voljo več različnih možnosti.

 

Načrtovanje terase ali nadstreška

 

Pri načrtovanju terase in nadstreška je potrebno najprej predvideti kako veliko površino potrebujete. Če boste podnjo parkirali avtomobil, je v širino potrebnih minimalno 250, v dolžino pa 500 cm, v primeru, da si želite tja namestiti jedilo mizo, žar ali set vrtnega pohištva, pa vsaj 15m2.

 

Pri vsaki konstrukciji igrajo temelji poglavitno vlogo, pri čemer pa niti terasa ali nadstrešek nista izjema. V primeru neustreznih temeljev je moč pričakovati posedanje, pokanje tlaka ali celo porušitev. Njihova izdelava je odvisna od podlage na kateri naj bi bla konstrukcija postavljena. Če je le-ta tlakovana, je potrebno izvesti točkovno temeljenje, pri katerem se uporabijo posebni točkovni temelji, v primeru že obstoječe armiranobetonske plošče, pa se konstrukcijo na stiku stebra s tlemi ojača s primernimi jeklenimi ploščami. V primeru konzolnega nadstreška, se ta postopek izkaže za nekoliko zahtevnejšega, saj je potrebno v tla zabetonirati posebno nogo za zmanjševanje obremenitve na delu konstrukcije, kjer je nadstrešek vpet v hišo.

 

Konstrukcija nadstreška

 

Konstrukcija nadstreška je ključna odločitev, ki mu bo poleg njegove trdnosti in obstojnosti zagotovila tudi oblikovne lastnosti.  V primeru manjših nosilnih elementov ali večjih razponov, se je najpametneje odločiti za kovinsko konstrukcijo. Ključavničar vam bo, glede na vaše želje, izdelal kovinski nadstrešek za teraso iz škatlastih nosilcev. V ta namen se največkrat uporabljajo materiali, kot so vroče pocinkano jeklo, aluminij ali inox.

 

Zelo pogosta je tudi izbira lesenih nadstreškov, za katere krovci, zaradi lažjega odvodnjavanja, največkrat priporočajo dvokapno različico, ki pa je manj primerna, če obstaja želja po prozorni strehi.

 

polikarbonatni nadstrešek

 

Kritina za nadstrešek

 

Med najpogosteje uporabljane kritine spada steklena streha, ki omogoča sodoben videz in ustvarja kvaliteten ambient, saj prepušča svetlobo, hkrati pa varuje pred dežjem ali snegom. V praksi so stekleni nadstreški izdelani iz kaljenega ali lepljenega varnostnega stekla, ki je lahko nameščeno v dveh plasteh, kar pa je odvisno pred vsem od njihove velikosti. Klasični razponi steklene strehe variirajo od  80 do 90 cm, pri čemer dolžina ni omejena.

 

Kot dober in cenovno veliko ugoden nadomestek za steklo priporočamo polikarbonatne plošče, ki delno prepuščajo svetlobo in omogočajo toplotno izolacijo, a imajo nekoliko krajšo življenjsko dobo. Izbirate lahko med različnimi barvnimi odtenki in debelinami. Velika prednost tovrstne kritine je enostavna montaža, nizka teža na kvadratni meter in celo možnost zvijanja, vendar pa je na mestu opozorilo, da jo je potrebno montirati z dilatacijami in gibljivimi ležišči, saj se pri temperaturnih razlikah razteza in krči, kar lahko povzroča glasno pokanje.

 

Prozorna kritina za terase in nadstreške

 

Moderni kovinski nadstreški za teraso, ki so naprodaj v podjetju MS Viscom ne rjavijo, so brez mahu ali plesni, kritina, ki jo ponujamo pa prav tako ne gnije in vam bo zato brezhibno služila vrsto let.

 

Nadstreški Feria so vrhunske kakovosti in imajo 10 let garancije. Kot takšni predstavljajo odlično izbiro za moderne in tradicionalne terase ter vrhunsko estetsko strešno rešitev, uporabno v različne namene kot na primer streha za teraso, avtomobilski nadstrešek ali območje sončenja. Omenjeni nadstreški vsebujejo praktično neuničljive večslojne polikarbonatne plošče debeline 8 mm, ki so izjemno odporne na različne ekstremne vremenske razmere in udarce ter nudijo 100-% zaščito pred škodljivimi UV-žarki. Njihovi nadvse trpežni, prašno premazani aluminijasti profili so visoko odporni proti koroziji, povezovalniki pa izdelani iz galvaniziranega jekla. Tovrstne strehe lahko sestavite celo sami, saj namestitev njihovih strešnih plošč poteka po principu Click N'Lock, nameščanje drogov konstrukcije pa je prilagodljivo. Tudi zidne povezovalnike je mogoče prilagoditi točno določenim potrebam. Nadstreški Feria imajo vgrajen sistem žlebov, ki omogoča učinkovito odvodnjavanje in zbiranje vode.  V podjetju MS Viscom imamo na voljo široko paleto različnih velikosti, v primeru želje po dodatni osvetlitvi, pa ponujamo tudi posebne svetilne sisteme (naprodaj ločeno).

 

Kot drugo različico ponujamo nadstreške Sierra, ki so prav kakor tisti iz linije Feria visoko kvalitetni, estetski ter omogočajo različno zunanjo uporabo, saj so primerni tako za streho terase, nadstrešek za vozilo, kakor s soncem obsijan prostor za sprostitev. Podjetje zanje zagotavlja 7 letno garancijo. Oblikovani in izdelani so iz vremensko odpornih, vodoodpornih materialov, ki ne potrebujejo nikakršnega vzdrževanja, hkrati pa lahko ustvarjajo čudovit zunanji prostor. Njihovi drogovi in plošča za pritrditev na steno so nastavljivi in tako prilagodljivi vašim potrebam. Kritina iz UV-odpornih polikarbonatnih strešnih plošč debeline 6 mm je tako rekoč nezlomljiva in ne rumeni, ponujamo pa jo v prozorni ali sivi različici. V kompletu najdete tudi izjemno trpežne, proti koroziji odporne prašno barvane aluminijaste profile, pocinkane jeklene priključke, vgrajen žleb z nastavljivimi glavami (premer 50 mm/2”), priložen komplet za sidranje in komplet podlog. Montaža tovrstnih nadstreškov je preprosta, saj je namestitev drsnih strešnih plošč zasnovana po principu »naredi sam«. V našem podjetju lahko izbirate med različnimi velikostmi kompletov, s posebnim sistemom osvetlitve (ločena prodaja) ki ga ponujamo, pa vašemu prostoru lahko po želji dodajate tudi dodatne točke svetlobe.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih